Een website voor je blog laten maken?

Je wilt graag bloggen. Maar dan wel professioneel, op een WordPress-site. Alleen één probleem: bloggen zelf lukt je wel, maar een professionele website maken? Dat is een ander verhaal.

Geen paniek: Ik help je door een website voor je te maken, waarbij de nadruk op jouw blogs ligt.   

 

Website laten maken

Ik werkte eerder al aan de websites van

Cattery Limabear logo
Heb je HAAR weer logo
ArtiestenNieuws logo
Logo KayleighSchouten.nl

Waarom een WordPress-website voor je blog?

Omdat je veel meer mogelijkheden hebt bij een WordPress-site dan bij bijvoorbeeld Blogspot of Wix. Daarnaast kom je met een WordPress-website veel professioneler over. Dan willen bedrijven sneller met je samenwerken.

 

Is een website voor je blog heel anders dan een bedrijfswebsite?

Ja. Als je blogt staat niet jouw product of dienst centraal: het draait om je blogposts.

Dat is anders als je een bedrijfswebsite hebt. Dan maak je blogposts, zodat je mensen naar je product of dienst kunt leiden.

Als blogger wil je juist dat bezoekers zoveel mogelijk van je blogs lezen, dat ze doorklikken op affiliate links en advertenties en dat bezoekers de volgende keer weer terugkeren naar je site. Je moet dan een website hebben die aansluit op die doelen.

 

Maar WordPress, dat is toch heel ingewikkeld?

Nee hoor, dat valt reuze mee. Miljoenen mensen gebruiken het, waaronder veel bloggers. Ik gebruik het zelf ook voor mijn blog Heb je HAAR weer.

WordPress is oorspronkelijk een bloggersplatform. Dus de makers hebben het juist zo makkelijk mogelijk gemaakt voor bloggers.

 

Als je op Blogspot of Wix zit, kun je dan zomaar overstappen?

Ja, maar je kunt niet alles meeverhuizen. Je kunt je gemaakte blogs en je afbeeldingen naar WordPress overzetten. Maar je ontwerp, die moet je opnieuw maken.

Ook moet je erop letten dat je al je oude links op Blogspot of Wix door laat verwijzen naar je nieuwe WordPress-site.

 

Oké, maar ik heb geen flauw idee waar ik moet beginnen.

Begin met het kopen van je domein en het regelen van je webhosting.

Ik zit zelf bij Siteground, maar als je een klein budget hebt raad ik Hostinger aan. Bij beide kun je vervolgens heel makkelijk WordPress installeren. En zodra je die geïnstalleerd hebt kun je een thema voor je website kiezen.

Vind je dit lastig? Ik kan je daar ook bij helpen.

 

En kan je dan gewoon een gratis thema kiezen?

Ja, WordPress heeft gratis thema’s. Maar heel eerlijk? Ik raad ze niet aan. Ik maakte die fout jaren geleden zelf ook.

Een gratis thema heeft heel weinig opties en de kans is groot dat hij ook nog eens slecht in elkaar zit. Met slecht bedoel ik: niet goed afgestemd op zoekmachines, vol met bugs en een ontwerp dat er maar amateuristisch uitziet.

Bespaar jezelf een hoop frustratie: ga gelijk voor een betaald thema. Divi of GeneratePress bijvoorbeeld.

 

Dus betaald thema installeren en hoppa: klaar is kees?

Nee, dan ben je er nog niet. Je wilt geen site die anderen ook hebben. Je wilt een site die uniek is. En dat betekent dat je het thema aan moet passen.

En ook een betaald thema heeft zijn beperkingen: niet alles wordt kant-en-klaar aangeboden. Dus soms moet je ook aan de slag met een pagebuilder, plugins of zelfs code.

 

Maar hé, wacht even: je zei toch dat WordPress niet moeilijk is?

Dat is het ook niet. Maar dat iets simpel is, betekent niet dat het niet alsnog veel werk kan zijn.

Je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je wilt. Vind jij een website die helemaal uniek is, die aansluit op jouw stijl en jouw blogonderwerp niet zo belangrijk? Ga dan gewoon voor een betaald thema en voeg gelijk jouw content toe, zonder verder iets aan te passen aan het ontwerp.

Vind jij die dingen juist wél belangrijk, maar heb je de kennis niet om je website eigen te maken? Dan kan ik het ook gewoon voor je doen als je wilt.

 

En hoeveel kost een WordPress website laten maken?

Een website die uniek is en helemaal is zoals jij wilt? Dat kost je bij mij minimaal €600,-. Dan ontwerp ik je homepage, je categoriepagina’s, je blogpostpagina’s, je over-pagina en je contactpagina voor je. Helemaal naar jouw wens.

Ook zorg ik ervoor dat bezoekers zich kunnen inschrijven voor je nieuwsbrief, dat ze je weten te vinden via social media en dat je goed van start kunt met je SEO (zoekmachineoptimalisatie).

 

Maar wat als je als beginner niet zo’n groot budget hebt?

Ik snap het: €600 is niet niets. Maar er gaan heel wat uurtjes in een goed blogontwerp zitten.

Kun je dat nou echt niet betalen? Laten we dan een deal sluiten. We kiezen samen een goed betaald kant-en-klaar-thema uit, ik installeer deze en vul je site helemaal voor je in. En dat al vanaf €300. 

Wat houdt invullen in? Ik verander de kleuren en lettertypes voor je, ik plaats je logo, vul je menu’s in, installeer handige plugins voor je, stel je beveiliging voor je in en zorg dat alle WordPress-instellingen goed staan. Als je van Blogspot afkomt, zet ik je al-gemaakte-blogs ook nog eens voor je over naar WordPress.

Dan heb je geen website die helemaal uniek is. Maar je hebt wel een site waarmee je gewoon lekker aan de slag kunt.

 

Overtuigd of toch nog vragen?

Neem dan even contact met me op. Vul het contactformulier hieronder in. Of stuur me een mailtje.

 

Zeg doei tegen je frustratie en hallo tegen mij..