Blogs laten schrijven?

Je hebt een mooie website, maar het is qua bezoekers zo stil als op een strand tijdens een sneeuwstorm. Dat kun je oplossen: door te bloggen.

Maar waarover dan en wanneer moet je dat doen? Je hebt al zo weinig tijd. En eerlijk? Eigenlijk heb je er ook helemaal geen zin in.

Relax: ik schrijf je blogs voor je.

 

Blogs laten schrijven

Ik typte eerder al luid op mijn toetsenbord voor

VFZ logo
Intratuin logo
ArtiestenNieuws logo
Cattery Limabear logo
Heb je HAAR weer logo

Waarom (zakelijk) bloggen?

Omdat je door te bloggen meer bezoekers naar je site trekt en klanten van ze kunt maken.

Tenminste, als je het op de juiste manier doet dan. Dat houdt in: regelmatig nieuwe blogs op je site plaatsen en ze op zo’n manier schrijven dat zowel Google als je lezer enthousiast wordt.

 

Maar is bloggen niet hartstikke uit?

Nee, maar ik snap waarom je dat denkt. Bloggen is de laatste tien jaar al zo vaak dood verklaard, dat ik me begin af te vragen of ik de knoflook tevoorschijn moet halen.

Maar niets is minder waar: ook in 2022 is bloggen nog gewoon springlevend. Je kunt er nog steeds duizenden bezoekers per maand mee trekken. Je moet het alleen niet meer zo aanpakken als tien jaar terug.

Toen kwam je er nog mee weg om volop te kletsen over hoe schattig je hond wel niet is. Nu gaat het niet meer om wat jij wilt vertellen, maar om het beantwoorden van vragen van jouw doelgroep. En als je dat goed weet te doen, kan bloggen jou nog jarenlang een stroom aan bezoekers opleveren.

 

Oké, ik ben overtuigd. Hoe schrijf ik een zakelijke blog?

Ja hé, kom op, dat ga ik natuurlijk niet zomaar verklappen hè. Mijn schoonmoeder deelt haar lekkerste recepten immers ook niet met me, omdat we anders niet meer elke maand bij haar komen eten.

Maar nee, even alle gekkigheid terzijde: ik wil het je best leren. Maar dat kost tijd. En als ondernemer zijn er al zo weinig uren op een dag. Dus laten we afspreken: je laat mij gewoon lekker voor je schrijven, dan kan jij je tijd aan andere belangrijke dingen besteden.

 

Oké, stel ik wil iemand mijn blogs laten schrijven. Waarom moet ik voor jou kiezen?

Omdat ik niet zomaar even lukraak wat woorden op papier zet. Net zoals ik niet zomaar in het wilde weg begin te kletsen op een feestje: ik ben het type dat éérst luistert en als ik denk dat ik wat kan toevoegen begin ik pas met praten.

Dat houdt in dat ik me eerst verdiep in jouw doelgroep, voordat ik schrijf: welke vragen hebben zij en wat is hun ideale oplossing? Dat doe ik op basis van zoekwoordenonderzoek, maar ook op basis van jouw ervaring. Het resultaat is een blogtekst die niet alleen lekker leest, maar die jouw doelgroep precies geeft waar ze naar op zoek zijn.

 

En hoe zit het met gevonden worden in Google dan? Houd je ook rekening met SEO?

Ja, ik ben wat ze noemen een SEO tekstschrijver. Dat houdt in dat ik jouw blogs ook gelijk optimaliseer voor de zoekmachines, zodat je doelgroep ze vindt via Google.

 

 

Ik specialiseer me in het schrijven voor de tuinbranche, beautybranche en voor de entertainmentwereld

Dat betekent niet dat ik geen blogs voor je schrijf als je geen ondernemer bent in een van die branches. Maar wel dat ik extra veel kennis mee breng als jij wél in de tuinbranche, beautybranche of entertainmentwereld zit.

Dat scheelt: want jij hoeft niet uit te leggen wat een arcadeboog is, toe te lichten waarom je vogels het hele jaar door mag voeren of te vertellen wat dé must-see-serie van dit moment is. En ik? Ik hoef het niet op te zoeken, ik weet het al. Dat werkt lekker makkelijk.

 

Wat als ik jou wil inhuren. Hoeveel kost dat me dan?

Zoveel (zie hieronder). Je betaalt gewoon een vast bedrag per tekst: óók als ik er langer mee bezig ben dan gepland. Ik ben tenslotte geen taxichauffeur.

 

Maar bloggen is meer dan af en toe een blogtekst plaatsen

Je haalt er het meest uit als je elke week nieuwe content op je site plaatst, je de metadata voor Google goed invult en je je blogs ook op social media deelt. Daar help ik je mee als je wilt: met maandelijks-opzegbare blogpakketten.

Ik schrijf dan bijvoorbeeld wekelijks een blog voor je, vul de SEO-metadata voor het artikel in, zorg dat er een afbeelding bij staat en maak een bijbehorende Pinterest-pin die aansluit op jouw branding.

 

Leuk, maar ik wil het toch gewoon zelf doen

Jij bent koppig hè? Daar houd ik van. Weet je wat: als jij een blog geschreven hebt, stuur hem dan naar me op. Dan geef ik je gratis feedback.

Als je dan de volgende keer weer hulp nodig hebt: huur me dan in als tekstcorrector. Dat kan al vanaf 3 cent per woord. Ik zet mijn skills als perfectionist voor je aan het werk, zodat jij elke keer weer zonder trillende handen op publiceren drukt.

 

Meer weten?

Heb je nog meer vragen of kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Neem dan contact met me op.

Zeg doei tegen je frustratie en hallo tegen mij..