De 5 beste series om gezellig samen naar te kijken

Portfolio teksten - Series die je gezellig samen kunt kijken

Jullie zitten er helemaal klaar voor: heerlijk samen op de bank, afstandsbediening in de aanslag. Maar dan komt de grote vraag: ‘Wat gaan we kijken?’ Je partner houdt van zoetsappige romantiek, terwijl jij eigenlijk gewoon keiharde actie wil zien. En hoewel jij je misschien het liefst de stuipen op het lijf laat jagen door een goede horror, pinkt je bankgenoot liever een traantje weg bij een indrukwekkend drama. Geen nood! Wij verlichten jullie keuzestress, want wie zegt dat je een keuze moet maken? Deze 5 topseries bevatten een mix van meerdere genres.

Notitie: Deze blogtekst is een portfoliotekst. Ik schreef hem als proeftekst voor VodafoneZiggo. De blog heeft daarom nooit online gestaan.

1. Outlander

Seizoen 4 vanaf nu te zien bij Ziggo Movies & Series

Hete liefdesscenès, bloederige gevechten en een vleugje magie. Outlander is de perfecte mix tussen romantiek, actie en avontuur.

Waar gaat de serie over?

Het ene moment sta je bloemen te plukken, het andere moment bevindt je je opeens in het Schotland van 1743. Het overkomt voormalig Tweede Wereldoorlogverpleegster Claire Randall tijdens haar huwelijksreis in 1945.

Al snel komt de Engelse erachter dat het Schotland van de achttiende eeuw verre van veilig is. Om haar leven te beschermen trouwt de koppige Claire noodgedwongen met de knappe roodharige Schot James Fraser. Hij blijkt niet alleen een van de leiders van de Schotse opstand tegen de Engelsen te zijn, maar ook nog eens de liefde van haar leven.

2. Chernobyl

Kijk de indrukwekkende HBO-sensatie nu exclusief bij Ziggo Movies & Series (X)L

Voer voor nachtmerries’, zo beschrijven sommige kijkers scènes in deze historische dramareeks over de kernramp in de voormalige Sovjet Unie. De gebeurtenissen in Chernobyl zijn zo angstaanjagend, dat je regelmatig het gevoel hebt dat je naar een horrorfilm zit te kijken in plaats van naar een dramaserie.

Het engste aan deze mini-serie? Dat de gebeurtenissen grotendeels waargebeurd zijn.

Waar gaat de serie over?

In 1986 leidde een explosie in de kernreactorcentrale van Chernobyl in de voormalige Sovjet Unie tot een van ’s werelds grootste door mens gecreëerde catastrofes ooit. De mini-serie Chernobyl is gebaseerd op deze verschrikkelijke gebeurtenis en vertelt in vijf afleveringen het verhaal van de mensen verantwoordelijk voor de gemaakte fouten die leidde tot de explosie, de dappere vrijwilligers die hun leven opofferden om de afschuwelijke effecten te beperken, de politici die het incident in de doofpot probeerden te stoppen en de man die vocht om de waarheid aan het licht te brengen.

3. Watchmen

Vanaf 21 oktober exclusief te zien bij Ziggo Movies & Series L en XL

Kun jij geen genoeg krijgen van alles rondom superhelden, maar begint je seriespartner inmiddels een beetje superheldenmoe te worden? HBO’s nieuwe serie Watchmen is een superheldenserie zoals je hem nog niet eerder hebt gezien.

Geen onoverwinnelijke helden met bovennatuurlijke krachten die strijden tegen een enkele superschurk. In plaats daarvan toont Watchmen menselijke helden strijdend tegen maatschappelijke problemen zoals racisme, suprematie en de gevolgen van het dragen van een superheldenmasker, in een mix van rauwe actie, science-fiction en drama. 

Waar gaat de serie over?

Watchmen speelt zich af in een alternatieve realiteit waarin gemaskerde burgerwachten verbannen zijn vanwege hun gewelddadige methodes.

Het is het jaar 2019, zo’n 34 jaar na de gebeurtenissen in de oorspronkelijke Watchmen-comics. Vergoedingen voor slachtoffers van racistisch geweld vallen in het verkeerde keelgat bij een groot deel van de witte populatie van de Verenigde Staten. Wat volgt zijn brute aanvallen op politieagenten voor hun rol in het handhaven van de nieuwe wetvoering, uitgevoerd door witte suprematiegroep de Seventh Kavalry. Dit geweld dwingt de politie maskers te dragen om zo hun identiteit te beschermen in de strijd tegen deze racistische terroristengroep. Angela Abar, politieagente in Tulsa, Oklahoma draagt haar steentje bij als haar alter-ego Sister Midnight.

4. Vikings

Seizoen 6, deel 1 vanaf december exclusief bij Ziggo Movies & Series

Het bloed spat nog net niet van je scherm af. Maar maak je geen zorgen. Vikings is meer dan een historische serie vol gruwelijke gevechten op het slagveld. Tegenover de duistere en verwoestende gebeurtenissen en grimmige sfeer van de Vikingentijd zet de serie hoopvolle en hartverwarmende momenten tussen familie en vrienden terwijl zij samen strijden voor glorie.

Waar gaat de serie over?

Vikings is geïnspireerd op de Noorse saga van legendarische Vikingheld Ragnar Lothbrok, die ook wel bekend stond als de plaag van Engeland en Frankrijk. De serie neemt je mee in het verhaal van hoe Noorse boer Ragnar, die met de hulp van zijn familie en gebroeders uiteindelijk de koning van de Vikingen werd. Op zijn weg naar macht ontdekt hij nieuwe landen en krijgt hij als stamhoofd te maken met interne crises, familieproblemen en buitenlandse vijanden.

In latere seizoenen zijn de net zo indrukwekkende avonturen van Ragnar’s zonen te zien.

5. Westworld

Kijk seizoen 1 & 2 nu op Ziggo Movies & Series (X)L 

De veelgeprezen serie Westworld is een science-fictionthriller die overgoten is met een mysterieus westernsausje. Dat de combinatie robots en cowboys werkt, dat bewees de serie door voor het eerste seizoen maar liefst 12 miljoen kijkers te trekken. Daarmee versloeg Westworld zelfs het eerste seizoen van Game of Thrones. 

Waar gaat de serie over?

Leven als een god in het oude Wilde Westen van Amerika. Het is mogelijk in attractiepark Westworld, een van de zes pretparken van Delos Incorperated. Tenminste, als je genoeg geld hebt om een kaartje te kopen. Wat zo bijzonder is aan dit pretpark is dat de populatie bestaat uit zogenaamde hosts. Dat zijn levensechte robots die geprogrammeerd zijn om elke fantasie van de pretparkgasten in vervulling te laten gaan. Maar langzaam maar zeker ontdekken de robots de waarheid.

Disclaimer: Deze blogpost bevat mogelijk affiliate links naar producten of diensten van derden. Klik je op een link en koop je iets? Dan ontvang ik een commissie. Dat kost jou niets extra’s. Ik link alleen naar producten en diensten waarvan ik denk dat ze voor jou van toegevoegde waarde zijn.

Kayleigh - Tekstschrijver en webdesigner

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ben jij een ondernemer in de beautybranche, tuin- en dierenbranche of de entertainmentwereld? Ik ben freelance webdesigner en tekstschrijver: ik help jou met je website, je webteksten en je blogs.

door | 11 januari, 2022

De nieuwste blogs

Tips voor een succesvolle site, ijzersterke webteksten en activerende blogs. Voor, tijdens en na het maken ervan.  

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zeg doei tegen je frustratie en hallo tegen mij

info@kayleighschouten.nl

Neem contact op

ayleigh Schouten - Freelance Tekstschrijver en Webdesigner

Adres

Tilanuslaan 2, 3705 VM Zeist

Email

Telefoonnummer

06-27620297