Engelse rockpub verbant female fronted bands, omdat ‘vrouwen geen rock kunnen zingen’

Portfolio-teksten-Female-Fronted-Metal-Bands-verbannen

Rockbands met een zangeres hoeven niet meer aan te kloppen bij rockpub Doctor Browns in het Engelse Middlesbrough. In de pub zijn namelijk geen female-fronted bands meer welkom. Klanten klaagden volop dat de vrouwen die optraden geen rock konden zingen. Uit angst klanten te verliezen, stelde de pub het bizarre beleid in.

Notitie: Dit is een portfoliotekst. Ik schreef het als proeftekst voor mijn sollicitatie bij ArtiestenNieuws, een nieuws-/mediasite in de entertainmentbranche.

Harde Rock is voor mannen

Vrouwen zouden geen mannenrocksongs mogen zingen“. Dat is de mening van veel klanten van rockpub Doctor Browns. Zangeressen kunnen het beter bij softere muziekstijlen houden, want harde rock “daar bakken ze niets van“.

Vaste klanten bleven weg

De vaste klanten van de pub kwamen bij voorbaat al niet meer opdagen als ze wisten dat er een band met zangeres optrad. De pub zag dan ook geen andere keuze dan vrouwenbands te weren, uit angst vaste klanten te verliezen.

Niet seksistisch bedoeld

Manager Paula Rees ontkende tegenover nieuwssite Northern Echo dat de beslissing seksistisch is. Ze verklaarde dat ze zelf geen rockliefhebber is en dus niet echt kon oordelen over de zangkwaliteiten van de zangeressen. De pub stelde het verbod puur in, omdat ze anders inkomsten mislopen door de vele klanten die wegblijven. Voor female-fronted bands die gegarandeerd een zaal kunnen vullen wil Doctor Browns nog wel een uitzondering maken.

Negatieve reacties

De pub kan wel zeggen dat het verbod niet seksistisch is, maar zangeres Hannah Sowerby denkt daar toch anders over. Doctor Browns cancelde optredens van haar band Revenant en Syndicate 66, nadat de pub erachter kwam dat het om rockbands met een zangeres ging. “It’s a sexist attitude from the regulars and there’s no excuse for it in 2017, you’d think we’d be past this by now.”, aldus de zangeres.

Ze is niet de enige de er zo over denkt. Op de Facebook-pagina van Doctor Browns stormde het negatieve reacties. Een paar reacties:

“You need to tell your knuckle-headed clients to get a f***ing grip and change their mindsets or f**k off, rather than pander to their sexism.

“The only people who will be happy to be around twats like them are other people of the same ilk, and if you’re happy with that, then so be it. The better thing to do would be to court a different clientele.”

“Any bands worth their salt will boycott this place, leaving you to have nothing but dicks playing to other dicks.”

Wordt hopelijk nog vervolgd.

Wat vind jij? Hebben de vaste klanten ergens een punt? Geef je mening!

Bron: nme.com

Disclaimer: Deze blogpost bevat mogelijk affiliate links naar producten of diensten van derden. Klik je op een link en koop je iets? Dan ontvang ik een commissie. Dat kost jou niets extra’s. Ik link alleen naar producten en diensten waarvan ik denk dat ze voor jou van toegevoegde waarde zijn.

Kayleigh - Tekstschrijver en webdesigner

Hi, mijn naam is Kayleigh

Ben jij een ondernemer in de beautybranche, tuin- en dierenbranche of de entertainmentwereld? Ik ben freelance webdesigner en tekstschrijver: ik help jou met je website, je webteksten en je blogs.

door | 11 januari, 2022

De nieuwste blogs

Tips voor een succesvolle site, ijzersterke webteksten en activerende blogs. Voor, tijdens en na het maken ervan.  

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Zeg doei tegen je frustratie en hallo tegen mij

info@kayleighschouten.nl

Neem contact op

ayleigh Schouten - Freelance Tekstschrijver en Webdesigner

Adres

Tilanuslaan 2, 3705 VM Zeist

Email

Telefoonnummer

06-27620297