Portfolio

Ontdek de websites en teksten die ik gemaakt heb

Websites

Bedrijfswebsite

Cattery Limabear

Cattery Limabear fokt Siberische katten in huiselijke kring.  Nadja wilde graag een website die ze als visitekaartje kan gebruiken richting andere fokkers, waarop potentiële klanten informatie kunnen inwinnen over het ras en die de mogelijkheid biedt contact op te nemen via een contactformulier.  Ik koos een fris design dat aansluit op het uiterlijk van de Siberische kat, ontwierp het logo en redigeerde de teksten.

Portfolio - Cattery Limabear
Portfolio - Heb je HAAR weer

Blog/Magazine

Heb je HAAR weer

Heb je HAAR weer is een blog die ik sinds 2015 run en waarop ik haarverzorging tips aan vrouwen geef. Ik koos voor een magazine-style lay-out, zodat de content centraal staat op de site. Omdat ik me met mijn content op vrouwen richt ben ik gegaan voor een rustig design met de kleuren wit & paars en foto’s van vrouwen met een natuurlijk uiterlijk. De site is een zogenaamde affiliate site en bevat ook een kleine webshop waarin ik mijn ebook over haaruitval verkoop.

Bedrijfswebsite

KayleighSchouten.nl

Ook de website waar je je nu op bevindt maakte ik zelf. Op KayleighSchouten.nl bied ik mijn diensten als webdesigner en tekstschrijver aan. Ik koos voor een ontwerp dat zakelijk oogt en vrouwelijke kracht en warmte uitstraalt: met een donkerrode accentkleur en een combinatie van rechte lijnen en ronde vormen.  Met de site wil ik potentiële klanten aantrekken, informeren en de mogelijkheid bieden contact op te nemen.

Websites portfolio - Kayleigh Schouten - Freelance webdesigner en tekstschrijver

Teksten

Benieuwd naar mijn ervaring met teksten schrijven? Je ontdekt hieronder voor welke bedrijven/projecten ik onder meer schreef.

Portfolio - Teksten - Heb je HAAR weer

HebjeHAARweer.nl

Blogberichten, nieuwsbrief, ebook & socialmediaberichten

Heb je HAAR weer is mijn blog over haarverzorging. Alle teksten die je op de site vindt schreef ik zelf. Ik plaats wekelijks nieuwe blogberichten, ik verstuur nieuwsbrieven, maak social media berichten en schreef een meer dan 100 pagina’s tellend e-book over haaruitval die verkrijgbaar is via mijn site.

Ik rank voor meer dan 600 zoekwoorden bovenaan in Google met mijn blog.

Bekijk dit project →

Portfolio - Teksten laten schrijven - Intratuin

Intratuin

Blogberichten, nieuwsbrieven, onderzoeksverslag & adviesrapport

Als stagiair bij het online marketingteam op het hoofdkantoor van Intratuin maakte ik een halfjaar lang wekelijks de nieuwsbrief. Daarnaast schreef ik diverse blogs rondom de kersttrends van 2019.

In opdracht van de social media marketeer voerde ik een doelgroeponderzoek uit voor het verbeteren van de social media kanalen en schreef ik op basis daarvan een adviesrapport. 

Bekijk dit project →

Portfolio - Teksten laten schrijven - DrGreen

DrGreen.nl

Gastartikel, blogs

Voor hebjehaarweer.nl werk ik samen met diverse bedrijven, waaronder Aloë Vera-kwekerij Dr. Green. Voor Dr. Green schreef ik een gastblog over de voordelen van Aloë Vera voor je haar en meerdere blogposts op Heb je HAAR weer over aloë vera gel.

Bekijk dit project →

Portfolio - Teksten laten schrijven - ArtiestenNieuws

Artiestennieuws.nl

Blogberichten, onderzoeksrapport & adviesrapport

Voor media-/nieuwswebsite ArtiestenNieuws schreef en redigereerde ik een halfjaar lang dagelijks artikelen, waaronder concertaankondigingen, concertrecensies en top-10 lijstjes. Daarnaast voerde ik een onderzoek uit naar de gebruiksvriendelijkheid van de site en schreef op basis daarvan een adviesrapport met verbeteringen.

In mijn tijd als online redacteur bij ArtiestenNieuws zette ik een aantal van hun destijds meest bezochte artikelen ooit op mijn naam.

Bekijk dit project →

Portfolio - Teksten laten schrijven - VodafoneZiggo

VodafoneZiggo

Songteksten, blogs, onderzoeksverslag & communicatieplan

Aan het begin van de Coronacrisis zette een aantal medewerkers op het hoofdkantoor van Vodafone/Ziggo een band op, met als doel collega’s een hart onder de riem te steken. Ik droeg mijn steentje bij als zangeres en tekstschrijver. Ik herschreef de teksten van twee bekende Engelstalige popnummers voor de band, zodat ze aansloten op de actualiteit.

Ik schreef daarnaast voor Ziggo Movies & Series een blog en voor VodafoneZiggo Music deed ik in kader van mijn afstudeerscriptie uitvoerig onderzoek en schreef ik een communicatieplan. 

Bekijk dit project →

Overtuigd of toch nog vragen?

Neem contact op.