Webdesigner & tekstschrijver voor de tuinbranche 

Je bent werkzaam in de tuinbranche. En je wilt graag een website laten maken. Of die heb je al, maar je zoekt nog wel iemand die je webteksten en blogs voor je schrijft. Iemand met verstand van jouw vakgebied.

Die heb je gevonden: ik maak websites en ik schrijf webteksten en blogs speciaal voor ondernemers in de tuinbranche

 

Webdesigner en tekstschrijver tuinbranche

Websites en webteksten voor de tuin- & dierenbranche

Ben jij ondernemer in de tuinbranche of de natuursector? En wil je een website laten maken of je webteksten laten schrijven? Dan stel ik mezelf graag voor: mijn naam is Kayleigh, freelance tekstschrijver en webdesigner. Ik maak WordPress-websites en schrijf webteksten en blogs voor onder meer:

 • Tuincentra
 • Hoveniers
 • Bloemisten
 • Natuurorganisaties
 • Webshops tuinartikelen

Waarom je iemand wilt met verstand van jouw vakgebied

Omdat dat een hoop gedoe scheelt. Je hoeft niet uit te leggen wat de beste tuinplanten voor bijen zijn en je hoeft niet te vertellen waarom je vogels het hele jaar door mag voeren.

Én je tekstschrijver hoeft het niet op te zoeken. Die weet dat al en zit boordevol ideeën. Daardoor is hij of zij veel sneller klaar.

Je krijgt er ook nog eens een betere website en webteksten door. Want iemand die van kamerplanten houdt weet precies wat plantenmoeders en -vaders terug willen zien op een website. En die schrijft ook veel vuriger over hoe je van trips en spint afkomt dan iemand die eerst moet opzoeken wat dat zijn. Dat merkt je doelgroep ook.

 

En wat weet jij van tuinieren, dieren en natuur dan, Kayleigh?

Een heleboel. Wees gewaarschuwd: ik ga even opscheppen.

 • Ik kan honderden inheemse en uitheemse tuinplanten benoemen en weet ook hun botanische naam
 • Ik weet hoe je diervriendelijk moet tuinieren
 • Ik herken de meest voorkomende tuinvogels in Nederland: van merels en koolmezen tot putters en de grote bonte specht
 • Ook de meest voorkomende vlinders herken ik met gemak
 • Ik weet welke kamerplanten helemaal hip zijn en hoe je ze verzorgt
 • Ik weet welke dingen er komen kijken bij het hebben van een vijver

 

Hoe weet je dat allemaal dan?

Dat zal ik verklappen:

 • Ik beantwoordde een halfjaar lang plantenvragen op de socialmediakanalen van Intratuin
 • Ik maakte e-nieuwsbrieven, communicatieplannen en andere content als online marketing stagiair bij Intratuin
 • Ik volgde cursussen zoals Planten Determineren en Diervriendelijk Tuinieren bij het IVN
 • Ik ben lid geweest van de Vlinderwerkgroep en de Plantenwerkgroep bij IVN Woerden
 • Ik heb een eigen tuin vol bijen, vlinders en vogels, een vijver mét vissen en kikkers
 • Ik ben plantenmoeder van ruim 70 kamerplanten

 

Maar dat betekent nog niet dat je er goed over kunt schrijven

Daar heb je helemaal gelijk in. Mijn kennis van planten maakt mij geen teksttovenaar en het zorgt er ook niet voor dat ik weet hoe ik websites bouw.

Gelukkig heb ik nog meer op zak: een hbo-diploma Communicatie & Organisatie en certificaten Zakelijk Bloggen voor Gevorderden en Copywriting bijvoorbeeld.

Ik maak daarnaast sinds 2010 WordPress-websites, ik run een professionele blog die maandelijks tienduizenden bezoekers trekt en ik schreef onder meer teksten voor Intratuin, VodafoneZiggo en ArtiestenNieuws.

 

Een aantal voorbeelden van mijn werk

Eerst zien, dan geloven? Ik snap het. Daarom laat ik je graag wat voorbeelden van mijn werk zien:

 

Hoeveel kosten je webteksten en blogs?

Dit zijn mijn starttarieven voor blogs en webteksten. Je betaalt bij mij een vast bedrag per tekst: óók als ik er langer mee bezig ben dan gepland. Ik ben immers geen taxichauffeur.

 

Kosten blogs:

Kosten webteksten:

En wat is de prijs als ik een website wil laten maken?

Dat ligt eraan. Wil jij een unieke site laten maken die helemaal op jouw wensen afgestemd is? Dan beginnen mijn prijzen bij €700 (exclusief BTW). 

Wil jij daarentegen gewoon iets simpels, zolang het er maar goed uitziet en klanten je weten te vinden? Of heb je als startende ondernemer heel weinig budget? Dan heb ik ook een goedkope optie: vanaf €350 (exclusief BTW). We kiezen dan samen een mooi bestaand WordPressthema uit en ik vul deze volledig voor je in.

 

 

Overtuigd of toch nog vragen?

Neem dan even contact met me op. Vul het contactformulier hieronder in. Of stuur me een mailtje.

 

Zeg doei tegen je frustratie en hallo tegen mij..